Nye regler for p-pladsers skiltning

Senest den 15. marts 2019 skal private parkeringspladser leve op til nye regler for skiltning.

Fredag den 15. marts trådte nye regler i kraft, som betyder, at uanset hvor der parkeres på en privat p-plads, skal man tydeligt kunne få øje på et skilt med vilkårene for parkering. Alle skilte skal samtidig være sorte med hvid skrift.

Ved indkørsler til private parkeringspladser skal fremover være opsat en sort tavle med et hvidt "P". Skiltet skal desuden være forsynet med en undertavle, der enten angiver, at der er regler og vilkår på pladsen eller konkret angive disse regler og vilkår. 

Hvis du kan se skiltet
Har du haft mulighed for at se skiltet og vælger at parkere, har du dermed også accepteret at overholde reglerne. Det afgørende er altså ikke, om du har set skiltet og forstået indholdet, men om du har haft en fornuftig chance for det. Hvis du overtræder områdets parkeringsregler, vil det kunne udløse et kontrolgebyr eller en parkeringsafgift.

Færre parkeringsbøder
Ændringen er den sidste i et nyt regelsæt om skiltning på private parkeringspladser, forklarer Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM.

- Tidligere var der ingen regler om skiltning inde på selve pladsen. Det har kostet mange danskere en afgift, fordi skiltningen ikke har været tydelig nok. Men skiltningen skal være tydelig nok fra den 15. marts, og det er en glædelig nyhed, siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM til Finans og tilføjer, at det formentligt vil betyde færre parkeringsbøder.

For at parkeringsselskabet lovligt kan udstede parkeringsafgifter, skal skiltningen leve op til de gældende regler, og selskabet skal være tilmeldt Parkeringsklagenævnet.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere